Ambasadorii baloanelor

Ambasadorii baloanelor


Există vreun eveniment important la care să lipsească vreodată baloanele?
Nu prea… .
Cele mai utilizate baloane sunt cele din latex.
 

Baloanele de latex

Baloanele sunt fabricate din latex, nu din plastic. Latexul este un material pe bază de cauciuc natural, obținut din seva copacului de cauciuc. Acest material face parte din categoria materialelor ecologice. Latexul se descompune mult mai repede ca plasticul.
               Baloanele se pot umfla atât cu aer, cât și cu heliu. Latexul este un material poros Moleculele gazelor din interior reușesc cu ușurință să treacă prin acest tip de material.
Moleculele de aer sunt mai mari ca cele de heliu, astfel că un balon umflat cu aer rezistă mai mult decât unul umflat cu heliu.

               
                 Baloanele umflate cu heliu sunt afectate în special de temperatură si altitudine. Dacă balonul trece de la un mediu rece la unul cald, trebuie să fie umflat mai puțin - heliul o să se dilate, umflând mai mult balonul. Iar daca procedăm invers - de la un mediu cald la unul rece -
balonul trebuie umflat mai mult. Heliul o să se contracte și balonul va scădea în volum.
                Mai mult, altitudinea afectează timpul de plutire. Baloanele nu vor pluti la altitudini mari. Este de preferat să se folosească baloane de diametru mai mare decât în mod normal pentru a prelungi timpul de plutire.
                Suprafața baloanelor din latex poate deveni puțin opacă, ca și cum ar fi acoperită de un strat subțire de catifea. Acest lucru se întâmplă în condiții de umiditate mare sau când sunt expuse la lumina soarelui. Efectul de oxidare își face prezența, acesta fiind primul pas spre bio-
degradare. Pentru a scădea efectul de oxidare, baloanele se pot acoperi cu o pungă de plastic.
Atunci când avem de a face cu un număr mare de baloane, umflarea trebuie să se facă la locul evenimentului – fiind o altă metodă de a evita oxidarea.
                Cea mai bună metodă (dar și cea mai ieftină) de a lega un balon este nodul. Acesta nu adaugă greutate în plus și etanșează foarte bine balonul. Pentru a se păstra cât mai bine,
Baloanele trebuie păstrate într-un bol opac. Făcând așa, vor fi ferite de razele soarelui și de oxidare.


Baloanele de folie


Baloanele de folie sunt fabricate dintr-o combinație de folie de metal subțire și de nailon.
Materialele acestea asigură o mai bună captare a aerului sau a gazelor. Au o durată de plutire mai mare în comparație cu baloanele din latex.
Ele se pot umfla cu aer sau cu heliu, iar cele de 4 și 9 inch se umflă doar cu aer.
Dimensiunea nu permite umflarea cu o cantitate de heliu necesară pentru a pluti.
Un balon de folie umflat corect va părea foarte ferm, cu cute distribuite uniform. Nefiind elastic ca balonul din latex, trebuie să fiți foarte atenți atunci când îl umflați pentru a nu-l sparge.
Baloanele de folie sunt afectate de temperatură la fel ca cele de latex, dar există niște mici diferențe. Baloanele umflate cu heliu în medii calde și aduse la temperaturi mici, vor părea pe jumătate umflate. Ele își vor recăpăta forma când vor reveni la temperatura inițială. Valva lor se
bazează pe presiunea din balon pentru a fi cât mai etanșe. Un balon care nu este umflat corect, se va dezumfla mult mai repede.

Depozitarea lor corectă va asigura un timp de plutire mai bun. Baloanele se vor depozita întins, în pachete.
Nu cutați niciodată baloanele folie! Astfel, veți evita crăparea filamentului sau decojirea cernelei imprimate.

Abonează-te la Newsletter și fii primul care citește noile articole!



Inregistreaza-te

Suport clienti LUNI-VINERI 8.30-17

0722 679 430 office@avantflor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!