BALOANE - INSTRUCTIUNI GENERALE

BALOANE - INSTRUCTIUNI GENERALE

Baloanele de latex



               Baloanele latex sunt fabricate din latex, nu din plastic. Latexul este un material pe baza de cauciuc natural, obtinut din seva copacului de cauciuc. Este un material ecologic si o resusrsa regenerabila. Cand este expus elementelor naturii, aceste se descompune mult mai reped ca plasticul.

               Acestea se pot umfla atat cu aer, cat si cu heliu. Latexul este un material poros. Moleculele gazelor trec cu usurinta de suprafata acestuia, ducand la dezumflarea balonului. Umflat cu aer, balonul rezista mai mult timp. Moleculele de aer sunt mai mari ca cele de heliu. Ele nu pot iesi atat de usor.
               

                 Baloanele umflate cu heliu sunt afecte de temperature si altitudine. Daca balonul trece de la un mediu rece la unul cald trebuie umflat mai putin.  Heliul o sa se dilate, umfland mai mult balonul. Iar daca procedam invers, de la cald la rece, trebuie umfalt mai mult. Heliul o sa se contracte, si o sa scada in volum. Daca aducem baloane umflate intr-o camera calda, afara in frig,balonul o sa para dezumflat.


                De asemenea, altitudinea afecteaza timpul de plutire. Baloanele nu vor pluti la altitudini mari. Este de preferat sa se foloseasca baloane de diametru mai mare decat in mod normal. Un balon mai mare poate capta o cantitate mai mare de heliu.

                Suprafata baloanelor de latex poate deveni putin opaca,ca si cum ar fi acoperita de un strat subtire de catifea. Se intampla in conditii mari de umiditate, altitudine sau cand sunt expuse la lumina soarelui. Acest lucru se datoreaza oxidarii, primul pas spre bio-degradare . Pentru a scadea efectul de oxidare, baloanele se pot acoperi cu o punga de plastic. Pentru un nr mare de baloane, umflarea trebuie sa se faca la locul evenimentului. Este o alta metoda sigura de a evita oxidarea.

                Cea mai buna metoda(si cea mai ieftina) de a lega un balon este nodul. Aceasta nu adauga greutate in plus si etanseaza foarte bine balonul. Pentru a se pastra cat mai bine, baloanele trebuie pastrate intr-un bol opac. Asa vor fi ferite de razele soarelui si de oxidare.

 

Baloanele de folie


                 Baloanele de folie sunt fabricate dintr-o combinatie de folie de metal subtire si de nailon. Materialele acestea asigura o mai buna captarea a aerului sau a gazelor. Au o durata de plutire mai mare ca cele de latex.

Se pot umflat cu aer sau cu heliu, dar cele de 4 si 9 inch se pot umfla doar cu aer. Dimensiunea nu permite umflarea cu o cantitate de heliu necesara plutirii.

Un balon de folie umflat correct va parea foarte ferm, cu cute distribuite uniform . Nefiind elastic ca balonul latex, umflarea excesiva a balonului folie va duce la spargere .

                Sunt afectate de temperature la fel ca cele de latex, cu mici diferente. Umflate cu heliu in medi calde, si aduse la temperaturi mici, vor parea pe jumatete umflate. Isi vor recapata forma cand vor fi la temperatura initiala. Valva lor se bazeasa pe presiunea din balon pentru a fi cat mai etanse. Un balon care nu este umflat correct, se va dezumfla mult mai repede.

Depozitarea lor corecta va asigura un timp de plutire mai bun. Baloanele se vor depozita intins, in pachete. Nu cutati niciodata baloanele folie! Astfel veti evita craparea filamentului sau decojirea cernelei imprimate.

 

Aboneaza-te la Newsletter si fii primul care citeste noile Blog-uri



Inregistreaza-te

Suport clienti LUNI-VINERI 8.30-17

0722 679 430 office@avantflor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!